Інтерв'ю

Суворий сибіряк Петро Зайченко

Петр Зайченко – известный советский и российский актер, исполнивший более 50 ролей в кинофильмах. Среди них: «Такси блюз», «Крестоносец» Михаила Туманишвили, «Русский бунт» Александра Прошкина, «Тарас Бульба», «Волкодав», сериал «Дальнобойщики».
Читати повністю   Всі інтерв'ю
Підписка на розсилку

Прес-реліз

12.09.2011

Прес-анонс

Шановні колеги!
Дякуємо Вам за увагу до подій, що відбудуться під час проведення ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю!
Запрошуємо Вас на святкове відкриття виставки робіт унікального фотохудожника зі світовим іменем Миколи Гнисюка.
Дата:   16 вересня 2011року
Місце проведення: : культурно-історичний комплекс «Золоті ворота», 1-й поверх
18.00 - Урочисте відкриття виставки «зіркового» фотографа Миколи Гнисюка
             Про дивовижну долю і творчість фотохудожника розповідає його дружина Надія Майданська.
Запрошені: члени журі і піклувальної ради Kievfilmfestу, українські актори, режисери та представники творчої інтелігенції.
ВАЖЛИВО: Видача акредитаційних карт щодо висвітлення подій ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю відбудеться на початку заходу під час реєстрації ЗМІ
Інформаційна довідка кінофестивалю:
Гнисюк  Микола  Володимирович – член Спілки кінематографістів, член Спілки журналістів, заслужений діяч мистецтв Росії, фотожурналіст, автор більше 650-ти обкладинок журналу «Радянський екран». Народився 2 січня 1944 року у селі Перекоринці Вінницької області, у селянській родині. Закінчив Ризьке музичне училище. За оголошенням влаштувався на Ризьку кіностудію спеціалістом із проявки кіноплівки, де пропрацював півроку. Юнака помітили і направили на курси асистентів кінооператора.
Саме у період роботи на Ризькій кіностудії серйозно зайнявся фотографією. Вирішальну роль зіграв у цьому знаменитий Гунар Бінде. Кіно увійшло в життя Гнисюка після того, як він взяв участь у конкурсі на заміщення вакантної посади фоторепортера у журналі «Радянський  екран» і переміг. 400 неповторних за своєю красою світлин зірок світового кіно Миколи Гнисюка прикрашали у свій час обкладинку журналу. У архіві митця - фотографії тисячі «зірок»: Фаїна Раневська, Сергій Бондарчук, Микола Крючков, Іван Переверзев, Еміль Брагинський, Лариса Шепитько, Інна Чурикова, Багато знімав Микиту Михалкова, Олександра   Абдулова.
Микола Гнисюк працював із такими режисерами, як Елем Климов, Гліб Панфилов, Микита Михалков, Ельдар Рязанов, Георгій Данелія, дружив із Мілошем Форманом і Марчелло Мастроянні. Роберт де Ніро відкривав його персональну виставку   в Лос – Анжелесі. Із Робертом Редфордом та його дітьми подорожував Росією як сімейний фотограф. Він був першим радянським фотографом, котрого запросила Американська кіноакадемія на ювілейну 60-ту церемонію вручення «Оскара».

Повернення до списку